Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την πρωτοβουλία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να προτείνουν συζήτηση για το θέμα: «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», μίλησε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε, ότι «δύο φορές άλλαξε ο κ. Μητσοτάκης τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων» και  τόνισε ότι κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν ακόμη και στην αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του Προέδρου της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστου Ράμμου, επειδή συνέχισε τις έρευνες.

Βάσει του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το αίτημά του για να διαπιστωθεί αν ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ελληνική κυβέρνηση και αν εκείνη παραβίαζε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες, «έγινε αντικείμενο συκοφαντίας».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι «παρουσιάζεται από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως μία προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες. Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος να αποκαλύψει τους πρωταγωνιστές και όσους επιχείρησαν τη συγκάλυψη προσβάλλοντας ταυτόχρονα και το Σύνταγμα αλλά και τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα, το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι, που απειλούν τη φιλελεύθερη Δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους κινδύνους είναι ο εθισμός και ο συμβιβασμός των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας», ανέφερε ακόμη.

«Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου. Ας κάνουμε ως Ένωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τις εγγυήσεις του», κατέληξε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.