Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, μια από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών – εισβολέων σε σπίτια, που είχε διαπράξει και δυο φόνους.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε Πακιστανοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ εξιχνιάστηκαν δυο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία και τρεις περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών.

Η συμμορία, είχε προβεί σε μια σειρά άγριων ληστειών με μαχαιρώματα, πολύ ξύλο βασανισμούς και  δύο δολοφονίες. Θύματα δολοφονιών, ήταν ένας 74χρονος Έλληνας και ένας 47χρονος Πακιστανός, όπου βασανίστηκαν ανηλεώς πριν οι μαχαιροβγάλτες αλλοδαποί ληστές τους «πάρουν» τη ζωή.

Για την υπόθεση, στήθηκε ειδική ομάδα της Ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στην Αθήνα, τα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους. Το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα, με χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού, σε βάρος των θυμάτων τους.

Επισημαίνεται, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα τους παθόντες των ληστειών. Οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, περιγράφοντας αφενός το ρόλο τους σε αυτές, αφετέρου την αρχηγική ιδιότητα του πρώτου δράστη. Γίνεται ειδική μνεία ότι σημαντική βοήθεια στην πρόοδο των ερευνών, παρείχε το τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς κατά την εξερεύνηση των τόπων που έλαβαν χώρα οι δύο ανθρωποκτονίες, ανευρέθησαν δακτυλικά αποτυπώματα του δεύτερου κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των κατηγορουμένων: «Σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου εκκρεμούν απο τις 15 Φεβρουαρίου 2019, απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης από τις 7 Μαρτίου 2018, απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του προβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή. Σε βάρος του δεύτερου κατηγορουμένου εκκρεμεί απο 27 Ιανουαρίου 2021, ένταλμα σύλληψης του 4ου Ανακριτικού Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων».

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος του άτυχου ηλικιωμένου αναφέρεται πως το θύμα «βρέθηκε δολοφονημένος στις 13:15 ώρα της 22ας Απριλίου 2021, εντός διαμερίσματος 3ου ορόφου όπου διέμενε μόνος του στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Δράστης ανθρωποκτονίας είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος υπηκόου Πακιστάν οποίος βρέθηκε δολοφονημένος πρωινές ώρες 5 Φεβρουαρίου 2023, αναφέρεται ότι «βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο που διέμενε, το οποίο βρισκόταν στο πίσω μέρος καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στην οδό Φιλαδέλφειας στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, στις 12 η ώρα περίπου της 5ης Φεβρουαρίου 2023.

Για  την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος υπηκόου Πακιστάν η οποία τελέστηκε πρωινές ώρες 8 Σεπτεμβρίου 2022 στην οδό Αγίου Δημητρίου 20 στις Αγίους Αναργύρους επισημαίνεται πως «τρεις εκ των δραστών κρατώντας μαχαίρια, επιτέθηκαν εν οδώ και αφού κινητοποίησαν το θύμα, αρχικά τον μαχαίρωσαν στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, το θύμα διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες».
Επιπλέον, αναφέρεται μια δεύτερη περίπτωση απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος υπηκόου Μπαγκλαντές η οποία τελέστηκε βραδινές ώρες τις 11 της Ιανουαρίου 2023 στην οδό Αγίου Μελετίου 103 στην Αθήνα.