Πέρασαν 3 χρόνια από την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη και σήμερα Παρασκευή (17.2.2023) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φιλοξένησε την ΕΡΤ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να μιλήσει για τα τεκταινόμενα, τα ελληνοτουρκικά και τις εκλογές, την Κιβωτό του Κόσμου, ακόμα και για τον απολογισμό και τη διαδοχή του στην Εκκλησία.

«Η Εκκλησία που δεν θέλει να γίνει πλούσια αλλά να στέκεται στα πόδια της και να μη ζητιανεύει πετρέλαιο για τα γηροκομεία», είναι το αποτύπωμα που κρατάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τα 15 έτη της προσωπικής του διαδρομής, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

 

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιμένει στο «όραμα» του Σχιστού και μιλά για μια εκκλησία ανεξάρτητη ενώ όσον αφορά την «είδηση» της συνέντευξης είναι η αναφορά στην πιθανή διαδοχή του, αφού για τον ίδιο θα ήταν «μια ευλογημένη απόφαση, διότι έχω πολλά να κάνω ακόμα».

«Αν λοιπόν βρεθεί μια ομάδα αρχιερέων που να μου πει “ξέρετε καλός είστε, αλλά λίγο κουρασμένος, δεν αποσύρεστε;;”. Ειλικρινά σας λέω, θα είναι για μένα μια ευλογημένη απόφαση, διότι έχω πολλά να κάνω ακόμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαντάει πρώτη φορά για τον Πατέρα Αντώνιο – «Πού είναι τώρα οι άνθρωποι που τον βράβευσαν;» – Paraskhnio.gr