Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις υποθέσεις της «Κιβωτού» αλλά και γι’ αυτήν των Αγίων Ισιδώρων ανέφερε: «Πονάω για την περίπτωση του Λουπασάκη, πονάω για την περίπτωση του Αντωνίου, αλλά έχω και καθήκον να σταθώ πλάι για να γιατρευτούν όλα αυτά τα πράγματα. Και ο Θεός έχει…».

Ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς και για την Αγία Σοφία, ανέφερε: «Πιστεύω ότι σε αυτά τα μνημεία, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που γίνεται σε πολιτεύματα σε σύνορα, αυτά τα μνημεία πρέπει να μένουν ελεύθερα και για όλους τους ανθρώπους».

Πιο αναλυτικά, ερωτώμενος εάν είναι μια ευκαιρία να ανοίξουν κι άλλα θέματα, όπως αυτό της Αγίας Σοφιάς, τώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει πέσει πάνω στην Τουρκία, ανέφερε: «Αυτό το θέμα θα είχε τεθεί αν σκεπτόμαστε σοβαρά. Όχι μόνο από εμάς τους Έλληνες, τους Ορθοδόξους, αλλά από όλο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά περισσότερο και σε αυτούς, τους μουσουλμάνους και στον τουρκικό κόσμο, αφού είναι ένα μνημείο πολιτισμού διαχρονικό και να μην το ταυτίζουν με συγκεκριμένες περιόδους της ζωής ή με συγκεκριμένα γεγονότα πολέμων κλπ. Όλα αυτά τα μνημεία όπου κι αν υπάρχουν, είτε στην Τουρκία είτε στη Συρία γκρεμισμένα, έχουν τη δική τους ιστορία, η οποία προχωράει μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Πιστεύω ότι σε αυτά τα μνημεία, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που γίνεται σε πολιτεύματα σε σύνορα, αυτά τα μνημεία πρέπει να μένουν ελεύθερα και για όλους τους ανθρώπους».