Ο δικηγόρος του 15χρονου που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, ανέφερε πως κάποιοι πλησίασαν τον ανήλικο ζητώντας του να αλλάξει την κατάθεσή του.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος στον ΣΚΑΪ, «υπήρξαν παιδιά που ζούσαν παλιότερα στη δομή τα οποία τον προσέγγισαν και ήθελαν να αλλάξει την κατάθεση που έδωσε εναντίον του πατέρα Αντωνίου. Το ίδιο έκαναν και εργαζόμενοι της δομής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, εξέφρασε την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι έχει «παγώσει» η απολογία του πατέρα Αντώνιου από την εισαγγελία.

«Πρέπει επιτέλους να λήξει η προθεσμία που έχει δοθεί στον πατέρα Αντώνιο και να καταθέσει στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν βασανισμένα ευάλωτα παιδιά που πεινάνε και υποφέρουν. Γιατί ζητάει συνεχώς προθεσμία;» διερωτήθηκε.

«Από τις 9 Φεβρουαρίου έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία περιστατικό ξυλοδαρμού ενός ατόμου προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή του» πρόσθεσε.

Να τονιστεί πως βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για τη διάπραξη δύο αδικημάτων:

Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) και
Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).

Πηγή: iefimerida.gr