Ο 16χρονος μαθητής, που δολοφόνησε την καθηγήτρια Ισπανικών του στο καθολικό Λύκειο όπου φοιτούσε, παραδέχθηκε αρχικά σε έναν καθηγητή του και εν συνεχεία στις αστυνομικές αρχές, ότι τον κυρίευαν οι δαίμονές του. “Μία φωνή μου είπε τη νύχτα ότι πρέπει να σκοτώσω την καθηγήτρια ισπανικών”, ανέφερε ο θύτης.

O 16χρονος, φοιτούσε στην β΄Λυκείου του ιδιωτικού καθολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Saint-Jean-de-Luz. Εκεί φοιτούν περίπου 1.100 μαθητές.

Ο μαθητής που φέρεται να είναι ψυχικά διαταραγμένος, μαχαίρωσε στην καρδιά την καθηγήτριά του, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» To μαχαίρι με το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της 53χρονης καθηγήτριας είχε λάμα δέκα εκατοστών. Η καθηγήτρια, ηλικίας 53 ετών, πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν έφτασαν στο σημείο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βάσει της Le Parisien, ο μαθητής, που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με βαθμό «λίαν καλώς», δεν έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και φέρεται να είπε ότι «άκουσε φωνές» τη νύχτα που του έλεγαν να σκοτώσει τη δασκάλα του. Η έρευνα ανατέθηκε από την εισαγγελία στη δικαστική αστυνομία. Για την γαλλική εφημερίδα «Sud Ouest», ο δράστης εισέβαλε στην τάξη την ώρα που η καθηγήτρια Ισπανικών παρέδιδε μάθημα μάθημα και ξαφνικά της επιτέθηκε.

«Ήταν ευγενέστατη, αλλά και απαιτητική και σκληρή στη δουλειά της. Πάνω απ’ όλα όμως αρκετά δίκαιη»… Με τα λόγια αυτά, περιγράφουν οι συνάδελφοί της την 53χρονη καθηγήτρια Ανιές, που βρήκε φρικτό θάνατο την ώρα που παρέδιδε μάθημα ισπανικών.

Ήταν επί σχεδόν 20 χρόνια καθηγήτρια στο ιδιωτικό καθολικό σχολείο Saint-Thomas-d’Aquin.

Η Ανιές δεν είχε παιδιά και διατηρούσε μακροχρόνια σχέση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».