Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, καθώς οι αποφάσεις του πρωθυπουργού «κλείδωσαν» για τις 9 Απριλίου, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Συντονιστής είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Σοφία Παπαϊωάννου και Απόστολος Μαγγηριάδης.

Οι τρεις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θέτουν τις ερωτήσεις τους σε δύο θεματικές: η πρώτη αφορά Οικονομία, Κοινωνία, θεσμοί και η δεύτερη αφορά τις επερχόμενες εκλογές.

Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας οι δύο πολιτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τη δική τους ερώτηση ο ένας στον άλλο.

Πρώτη ενότητα Οικονομία, Κοινωνία Θεσμοί
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν είναι δίκαιο να συγκρίνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο ακόμα είχαμε μνημόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ. Οικονόμου απάντησε μεταξύ άλλων:

«Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές . Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».