Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σπύρος Παππάς, κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να ζητήσει την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού, υποστηρίζοντας ότι ήταν παράνομη, διότι δεν πληρεί τις νομικές προϋποθέσεις.

Η έφεση υποστηρίζει ότι η βασική προϋπόθεση για την άρση της ασυλίας ενός Ευρωβουλευτή, δηλαδή να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω για τη διάπραξη αδικήματος, δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Την ίδια ώρα αρνητικά αντιδρά η πλευρά της Εύας Καϊλή στην αποφυλάκιση με βραχιολάκι του Φραντσέσκο Τζιόρτζι που αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε ένα καυστικό σχόλιο σημειώνοντας πως είναι οξύμωρη αυτή η εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε πως η Εύα Καϊλή «δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει».

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.