Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με τον καλό καιρό να ευννοεί τα σχέδιά τους για την ολιγοήμερη απόδραση.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θέτει σε εφαρμογή από σήμερα η τροχαία, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Λίγο μετά τις 15:00 της Παρασκευής ήδη πολλοί εκδρομείς βρίσκονταν στους δρόμους με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κίνηση και κατά τόπους μποτιλιαρίσματα στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, αλλά και στον Κηφισό, ειδικά στο ρεύμα εξόδου από την πόλη.
Στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου δεν παρατηρούνται προς το παρόν αξιοσημείωτα προβλήματα, όμως όπως φαίνεται από την εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας, η έξοδος αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός αυτές τις ημέρες είναι η Πάτρα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα έχουν ως στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αναφορικά με τα στοιχεία της κίνησης από Πειραιά για το τριήμερο, σύμφωνα με τις έως τώρα κρατήσεις που έχουν γίνει είναι:

-Παρασκευή 24-02: 6.036 επιβάτες
-Σάββατο 25-02: 1.907 επιβάτες
-Κυριακή 26-02:1.567.

Κλείσιμο
Τα τελικά στοιχεία για κάθε ημέρα θα εξάγονται κάθε πρωί της επόμενης.

Μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε ισχύ στις εθνικές οδούς, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3.5 τόνων στο ρεύμα εξόδου από τις 4 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ σήμερα και αύριο από τις 8 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι.

Εντατικά τα δρομολόγια από Αθήνα προς Πάτρα

Από χθες ξεκίνησαν τα πιο εντατικά δρομολόγια από Αθήνα προς Πάτρα, ενώ από σήμερα από το ΚΤΕΛ του Κηφισού αναχωρούν λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ, οι αφίξεις επισκεπτών για το τριήμερο αναμένονται κατά 20% αυξημένες σε σχέση με το 2019, φτάνοντας περίπου τα 20.000 άτομα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Κοζάνη, τον Πύργο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν 160-180 δρομολόγια από Αθήνα προς Πάτρα, τα οποία θα ξεκινούν ανά πέντε λεπτά από τις 5.30 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.