Για να συζητήσουν την αποκατάσταση της ηρεμίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έπειτα από την αιματηρή βία των τελευταίων ημερών, συναντώνται στην πόλη Ακαμπα της Ιορδανίας, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.

«Σύσκεψη ξεκίνησε στην Ακαμπα, η πρώτη αυτού του είδους εδώ και χρόνια, ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς με την συμμετοχή περιφερειακών και διεθνών παραγόντων για να συζητηθεί η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας.

Οι συνομιλίες εντάσσονται στο πλαίσιο στης ενίσχυσης των προσπαθειών για τον τερματισμό των μονομερών μέτρων του Ισραήλ και την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερη βία, είπε ο μη κατονομαζόμενος ιορδανός αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιος ένοπλος σκότωσε δύο εβραίους εποίκους εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στην Δυτική Οχθη, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Για το περιστατικό δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Τα δύο θύματα είναι 20χρονοι εβραίοι έποικοι κάτοικοι του οικισμού Χαρ Μπράτσα.

Ο ισραηλινός στρατός καταδιώκει τον δράστη της επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ