Μετά τον ακραία επιθετικό τρόπο τον οποίο επέλεξε να απαντήσει σχετικά με την άρνηση των σπουδαστών – μαθητών του να συμμετάσχουν στο μάθημά του και την παραίτηση, για τον ίδιο λόγο, δύο μελών του ΔΣ του θεάτρου, εκτός δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, οδηγείται ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι σπουδαστές της δραματικής σχολής ζήτησαν να μην συνεχίσει να διδάσκει ο Γιάννης Λιγνάδης, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της εξέλιξης της πολυσυζητημένης δίκης του αδελφού του, καταδισκαμένου πλέον, πρωτοδίκως, για δύο βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη. Ως βασικές αιτίες αυτής της επιθυμίας τους παρουσίασαν δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη στα ΜΜΕ σχετικά με «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» αλλά και την δημόσια καταγγελία μιας πρώην μαθήτριάς του η οποία είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως διατηρούσε ανάρμοστες σχέσεις με άλλες μαθήτριες. Μετά την έναρξη της νέας σπουδαστικής περιόδου οι φοιτητές αρνούνταν να μπουν στην τάξη του Γιάννη Λιγνάδη ενώ όταν, προ λίγου καιρού, αναγκάστηκαν να μπουν προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά τους, δεν είχαν καμία συμμετοχή.

Η τεταμένη αυτή ατμόσφαιρα οδήγησε στην παραίτηση της διευθύντριας της σχολής και μέλος του Δ.Σ. του Θεάτρου Τέχνης, ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου και ενός ακόμη μέλους του Δ.Σ., του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την οργή του Γιάννη Λιγνάδη ο οποίος με επιστολή του προς την «Καθημερινή» καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τόσο ενάντια στους μαθητές του κυρίως, όμως, στα δύο μέλη του Δ.Σ που επέλεξαν να παραιτηθούν κατηγορώντας τους για χειραγώγηση των σπουδαστών και για εργαλειοποίηση της υπόθεσής του του, προς εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων και απωθημένων καλλιτεχνικών φιλοδοξιών. Επιπλέον, ο Γιάννης Λιγνάδης επαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΕΗ αλλά και προσωπικά του Προέδρου του, Σπύρου Μπιμπίλα, για την στήριξή τους στο αίτημα των σπουδαστών.