Να παραιτηθεί καλεί τον Ερντογάν η τουρκική αντιπολίτευση μετά τους φονικούς σεσμούς, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την στάση του Έλληνα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όλα ειπώθηκαν σε ένατονη αντιπαράθεση στο τουρκικό κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων.

«Στη γειτονική μας χώρα λόγω του δυστυχήματος με το τραίνο, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε άμεσα. Σε μας δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παραιτηθεί; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνείδηση;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ενγκίν Οζκότς.

«Θα δικαστείτε για όσα δεν κάνατε τις πρώτες 48 ώρες μετά τον σεισμό. Θα λογοδοτήσετε όλοι. Κι εσύ να ξέρεις τα όρια σου. Δεν έχεις τιμή, αξιοπρέπεια. Αν είχες δεν θα μιλούσες. Δεν έχεις ανθρωπιά. Εχεις θράσος. Τους σκοτώσατε τους ανθρώπους. Δεν έχετε καμία ανθρωπιά. Τους σκοτώσατε , είστε δολοφόνοι!» είπε ο Αχμέτ Σικ του Εργατικού Κόμματος.

Ο Μπουλέντ Τουράν από το AKP του Ερντογάν απάντησε: «Eμείς δεν ζητάμε συγγνώμη από εσάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχουμε με τον λαό μας. Είναι η αυτοπεποίθηση μας. Ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην το πει. Αλλά το είπε με ειλικρίνεια».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ