Ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κι ένα αρχαίο αντικείμενο άγνωστης προέλευσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν την Πέμπτη στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του δράστη, όπου βρέθηκαν μπροστά σε ένα οπλοστάσιο που αποτελείτο από οκτώ πολεμικά τυφέκια, δυο πιστόλια, τέσσερα περίστροφα, τρία κυνηγετικά όπλα, δυο αεροβόλα πιστόλια, διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων, 1.490 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων 50 από τα οποία αβολίδωτα, 83 κυνηγετικά φυσίγγια, μια ξιφολόγχη, μια πολεμική βαλλίστρα με δυο ξύλινα βέλη, πυρίτιδα βάρους 25,5 γραμμαρίων, σφαιρίδια αναγόμωσης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, κατέσχεσαν ένα μαρμάρινο επίκρανο αμφικιονίσκου ύψους 22 εκατοστών που χρονολογείται από τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους και εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων, γι’ αυτό παραδόθηκε στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθεί και να αξιολογηθεί. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, όπλων και πυρομαχικών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.