«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου» τα πρώτα λόγια του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης θα παραδεχτεί ότι έκανε το λάθος το οποίο υπήρξε μοιραίο για τους 57 επιβάτες των δύο αμαξοστοιχιών, ωστόσο, όπως τόνισε και ο δικηγόρος του, θα γίνει αναφορά στα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος θα αναφερθεί στην απουσία των μέτρων ασφαλείας που θα απέτρεπαν το λάθος, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στην τηλεδιοίκηση, η οποία δε υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια σε έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς της χώρας, τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε χθες Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη, «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές.

Ο δεύτερος μηχανοδηγός που ακούγεται στη συνομιλία, δεν είναι ο μηχανοδηγός της υπερταχείας 62, αλλά τρένου από Λάρισα για Βόλο και μιλά στον μηχανοδηγό που είναι από τον Βόλο.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ