Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και την περιβόητη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ.

Η κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν εν γνώσει και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι ερωτήσεις που είχαν γίνει στη Βουλή την περίοδο της διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει σχετική επερώτηση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Κέλλα, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στην οποία αναρωτιέται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που αφορά στην περαίωση του έργου το οποίο απέρρεε των υποχρεώσεων της σύμβασης.

Μάλιστα, στέκεται στην παρατήρηση του ΟΣΕ προς την ΕΡΓΟΣΕ για την κωλυσιεργία που παρατηρείται σε διάφορα τμήματα, μεταξύ αυτών και το Δομοκός-Λάρισα.

Ο κ. Κέλλας αναρωτήθηκε, δε, πώς, αφού η ΕΡΓΟΣΕ απάντησε στον ΟΣΕ πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα Ορφανού-Λάρισας, για ποιο λόγο δεν είχε παραδοθεί ο εξοπλισμός στον ΟΣΕ, για να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Επιπλέον, ρώτησε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η ανάδοχος εταιρεία δεν υπέγραψε τη σύμβαση από τη στιγμή που είχε υπογραφεί εκ του Ιουλίου του 2018, ενώ απόρησε αν η ΟΣΕ θα πλήρωνε ρήτρες στην περίπτωση που η ολοκλήρωση του έργου δεν θα πραγματοποιούνταν.

πηγή: thetoc.gr