Σε εξέλιξη είναι μαζικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα. Με κεντρικό σύνθημα « 8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Παράλληλα μεγάλη και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Πλήθος συνδικάτων, εργατικών κέντρων, φοιτητικών συλλόγων καθώς και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή. Βασική διεκδίκηση του ΠΑΜΕ είναι «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το δυστύχημα στα Τέμπη».

Επιπλέον, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εργατικά σωματεία έχουν συγκεντρωθεί και στα Χαυτεία και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες-Ασφαλείς-Φθηνές Μαζικές Μεταφορές για τον λαό. Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Δείτε τα ρεπορτάζ