Ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωσε, ότι τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον θέσης του ισραηλινού στρατού.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε εκεί όπου βρίσκεται το φράγμα της Σούρα-Τζιτ, σε περιοχή υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας, δυτικά της Ναμπλούς. Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το AFP, κάτοικοι της Σούρα δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στις 3:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, στο νεκροτομείο της Ναμπλούς δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι τα πτώματά τους βρίσκονται στην κατοχή του ισραηλινού στρατού.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων στην κεντρική και στη δυτική Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Σύροι στρατιώτες, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Μη κυβερνητική οργάνωση ωστόσο ανέφερε πως σκοτώθηκαν δυο μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν.

«Η επίθεση τραυμάτισε τρεις στρατιώτες και προκάλεσε υλικές ζημιές», ανέφερε στρατιωτική πηγή στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, διαβεβαιώνοντας πως συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν ορισμένους από τους πυραύλους των Ισραηλινών.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, έκανε λόγο για πλήγματα εναντίον αποθηκών όπλων και πυρομαχικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν και για «κέντρο επιστημονικής έρευνας» στις περιοχές που επλήγησαν. Πρόσθεσε πως δύο μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στην Τεχεράνη σκοτώθηκαν.

Στο Ισραήλ, ο στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως «δεν σχολιάζει δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ».