Τον τρόμο σκορπούσε σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, η διαβόητη συμμορία των δυτικών προαστίων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πετρουπόλεως.

Η συμμορία, με την απειλή και τη χρήση σωματικής βίας, κρατώντας μαχαίρια, αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Η επιλογή των θυμάτων τους γινόταν κυρίως βάσει της ηλικίας τους και της σωματοδομής τους, ώστε να εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα αντίδρασης.

Οι δράστες, κινούμενοι σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων ατόμων, αιφνιδίαζαν τα ανήλικα θύματα και τους έπαιρναν ό,τι είχαν πάνω τους. Η δράση τους στα δυτικά προάστια και ειδικότερα στην Πετρούπολη χρονολογείται από το 2019.

Το 2019, διαπράχθηκαν από τη συμμορία 16 ληστείες. Το ίδιο συνέβη και το 2020, ενώ το 2021 καταγράφηκαν 21 ληστείες. Το 2022 είχαμε 17 ληστείες. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα μέλη της φέρονται να διέπραξαν 35 συνολικά ληστείες.  Επιπλέον, ανέβαζαν στο ΤικΤοκ βίντεο από τα «πεσίματα» στα ανυποψίαστα θύματά τους, όπως και εικόνες από τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν.

Οι δράστες, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, προκάλεσαν τεράστια ανησυχία στην κοινωνία της Πετρούπολης και ειδικά στους γονείς των μαθητών, με αποτέλεσμα το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής να δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από εξοργισμένους κατοίκους, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν όλα όσα ακούγονται για την δράση των μελών της συμμορίας είναι αλήθεια. Επιπλέον, στο Facebook, είχαν δημιουργηθεί ομάδες γονέων, στις οποίες ανέβαιναν αναρτήσεις σχετικά με περιστατικά ληστειών που αφορούσαν στη συγκεκριμένη συμμορία.