Με ένα ξέσπασμα κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, συνόδευσε την επιστροφή του στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Ο παρουσιαστής επιτέθηκε στον Πορτοσάλτε για τα όσα είπε σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επισημαίνεται, ότι ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως «τα δυστυχήματα είναι… θυσίες για να βελτιωθούμε».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς, έδειξε την οργή του κατά του «ανεπίτρεπτου, ανυπόστατου και ανιστόρητου» όπως τον αποκάλεσε δημοσιογράφο.

«Έχω μία πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία, για την οποία πρέπει να δίνεται μάχη, γιατί τα πάγια συμφέροντα θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων κόντρα στην CIA και τον Αμερικανό Πρόεδρο. Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Yπάρχουν τόσοι κερατάδες που πρέπει να διαχωριστεί ο ερευνητής δημοσιογράφος από τα λαμόγια. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος του ΣΚΑΪ που τον είχαμε και από παλιά, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου “τι τον θες αυτόν;”. Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΙ και τον έφερε. Μου έκανε εντύπωση από τότε το τζιτζιφιογκέ, το κομιλφό. Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Τον έβλεπα και έλεγα “τι ναι τούτο ρε Γιάννη;” και καθοδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός…Λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός, λες και τσεκάρω εγώ το τι άλλο θα μου συμβεί. Πώς τον λένε γιατί αποφεύγω το όνομά του; Όχι άλλο Πορτοσάλτε στη ζωή μου, κατέκτησα τη ζωή μου, να ζω, να με γλιτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά αλλά Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου. Δεν είναι αυτός που είπε “επιτέλους θα φτιάξουμε δρόμους;” Και κάθομαι εδώ τώρα; Δεν πάω να τον φτύσω; Ήμουν εκεί όταν εκκολάφτηκε αυτό το αβγό στον ΣΚΑΙ», πρόσθεσε.