Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τρεις υπουργοί Μεταφορών

Στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανοίξει – για πρώτη φορά – τα χαρτιά του ο τέως υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Με έγγραφα, στοιχεία και συμβάσεις πρόκειται να απαντήσει θεσμικά σε όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πιο συγκεκριμένα:

  • Τι έγινε με την περίφημη σύμβαση 717
  • Τι πραγματικά συμβαίνει με την τηλεδιοίκηση
  • Τι ισχύει με τη σύμβαση με την Hellenic Train
  • Θα απαντήσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στα όσα έχει πει που, σύμφωνα με συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα
  • Θα επιχειρηματολογήσει για το ποια κυβέρνηση επένδυσε στο σιδηρόδρομο και ποια όχι και θα εξηγήσει γιατί δεν μίλησε ως τώρα αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες του.

Στην Επιτροπή θα προσέλθουν σήμερα και άλλοι τρεις υπουργοί Μεταφορών, όσοι δηλαδή συνήψαν και διαχειρίστηκαν την σύμβαση 717 από το 2014. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός Μεταφορών την περίοδο 2013-15, καθώς και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.