Η ώρα των σχεδίων επέκτασης ακόμη και εκτός συνόρων για την Εθνική Τράπεζα, έχει φτάσει. Η τράπεζα ισχυροποιήθηκε έτι περαιτέρω το 2022 καταγράφοντας κέρδη 1,1 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 2,5 δισ. ευρώ και νέα μείωση των “κόκκινων” δανείων κατά 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Παύλο Μυλωνά, η τράπεζα έχει φτάσει στο σημείο να δημιουργεί σημαντικό κεφάλαιο, δημιουργώντας περιθώρια επιστροφής αξίας στους μετόχους. Η τράπεζα έχει επιτύχει εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας ως προς το ποσοστό των “κόκκινων” δανείων, καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε πέρυσι στο 5,1%, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ενισχύθηκε στο 16,8%.

Ο κ. Μυλωνάς, επεσήμανε ότι η Εθνική Τράπεζα, παράλληλα με την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας, αξιοποίησε το βελτιωμένο μοντέλο λειτουργίας που διαμορφώθηκε κατά την τετραετή πορεία του επιτυχημένου προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η τράπεζα εξετάζει ευκαιρίες για επενδύσεις. Άρα, αναμένουμε εξελίξεις