Ένα 11χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες, που φιλοξενείται σε κέντρο θεραπειών στην περιοχή της Καλλιθέας, ξέφυγε της προσοχής των φροντιστών του και βρέθηκε να περπατά στο μόλις λίγων εκατοστών πλάτους περβάζι παραθύρου, στον τρίτο όροφο, με τον κίνδυνο να βρεθεί στο κενό.

Το παιδί, είδε κάτοικος που διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία, ο οποίος κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑΜΕΑ-4ΑΜΕΑ.

Μέχρι να φτάσει στο κέντρο ειδικών θεραπειών η αστυνομία, άγνωστο παραμένει πώς βρέθηκε πάνω στο περβάζι ο 11χρονος, αλλά και για πόση ώρα ακροβατούσε χωρίς κανένας από τους φροντιστές του κέντρο να τον αναζητήσει. Για το περιστατικό συνελήφθησαν η υπεύθυνη του κέντρου και τρεις ακόμη εργαζόμενοι.

Το θέμα αποκάλυψε με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η γραμματέας του 4ΑΜΕΑ και ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, η οποία μετά από καταγγελίες που έχει δεχτεί από γονείς έχει αναφερθεί πολλές φορές δημόσια σε περιστατικά που έχουν απασχολήσει τις Αρχές σχετικά με το συγκεκριμένο κέντρο. Πολλά από τα περιστατικά αυτά απαριθμεί και στην ανάρτηση της:

πηγή φωτογραφίας kallitheaonline.gr