Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον Σεπτέμβρη φιλοξενείται στη δομή της Νέας Σμύρνης η 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας, αλλά τον τελευταίο μήνα, δε συνεργαζόταν με τους ειδικούς και ξεκίνησε να το σκάει.

Η κυρία Μιχαηλίδου, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ότι η 14χρονη, προέρχεται από «πολυμελή οικογένεια και ένα εξαιρετικά κακοποιητικό περιβάλλον».

Κατά την παραμονή της στη δομή, το κορίτσι δεχόταν παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, έκανε συνεδρίες στο ΚΕΘΕΑ, μαθήματα κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος και θεραπεία μέσω τέχνης. Στην ίδια δομή φιλοξενείται και η 16χρονη αδελφή της.

Η υφυπουργός, αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο των δομών φιλοξενίας. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, επιτρέπεται έξοδος 2-3 φορές την εβδομάδα, αποκλειστικά με συνοδεία μέλους της δομής, ή συγγενικού προσώπου που αναγνωρίζει η δομή.

Τόσο το πλαίσιο της εξόδου όσο και η συχνότητά της αποφασίζεται αποκλειστικά από το επιστημονικό συμβούλιο της εκάστοτε δομής, που καλείται να λάβει υπ’ όψιν την ψυχολογική κατάσταση του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Για παιδιά άνω των 15 ετών, πάλι συνεδριάζει το επιστημονικό συμβούλιο της δομής.

«Αν το παιδί έχει βρει τις εσωτερικές του ισορροπίες και συνεργάζεται, μπορεί να βγαίνει μόνο του από τη δομή ανάλογα με το τι έχει αποφασίσει το συμβούλιο. Αν βάσει των προσωπικών του εμπειριών είναι ασταθές ψυχολογικά, τότε βγαίνει με την παρουσία συνοδού (μέλους της δομής, ή συγγενή)» είπε η κ. Μιχαηλίδου, επαναλαμβάνοντας ότι είναι μία δομή με «πολύ δύσκολες περιπτώσεις κοριτσιών».