Αιχμηρός ο πρωθυπουργός

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί τρίτου πολιτικού προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές: «Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο. Η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει με τα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».