Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σύγκρουση διεξήχθη στην Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κρίτωνα Αρσένη.

Ο κ. Αρσένης, λαμβάνοντας τον λόγο διαμαρτυρήθηκε έντονα υποστηρίζοντας ότι αρμόδιος υπουργός για να απαντήσει στην ερώτησή του είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και όχι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να του απαντήσει:

«Δεν είδα φως στη Βουλή και μπήκα να σας απαντήσω. Ούτε είχα όρεξη να σας απαντήσω γιατί δεν μου είστε συμπαθής. Ήρθα γιατί υποχρεούμαι μιας και μου υποβάλλατε την ερώτηση. Σας ακούω να με υβρίζετε γιατί δεν είμαι – όπως λέτε – ο αρμόδιος υπουργός για να κάνουμε την συζήτηση. Μα αν δεν είμαι αρμόδιος γιατί μου υποβάλλετε την ερώτηση;».

Ο υπουργός, απάντησε και στην ουσία της ερώτησης του κ. Αρσένη περι επικίνδυνων σχεδίων δημιουργίας μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από υγροποιημένο αέριο στον Σκαραμαγκά.

«Έχει γίνει αίτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Περιβάλλοντος που να αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικής ενέργειας από φυσικό αέριο; Καμία αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Ακόμα και αν υποθέσουμε θεωρητικά ότι θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο ο νέος επενδυτής ο κ. Γιώργος Προκοπίου, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια ολόκληρη διαδικασία, διαβούλευση με όλους τους φορείς και στο τέλος να περάσει από το ΣτΕ για έγκριση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΜεΡΑ25.

«Γιατί ρίχνετε μονίμως νερό στο μύλο του λαϊκισμού;» συνέχισε ο υπουργός, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Αρσένη ο οποίος όχι μόνο υποστήριξε ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα πραγματοποιηθεί αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι κινδυνεύει όλη η δυτική Αττική από πιθανό ατύχημα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το 2019 παραλάβαμε 3 ναυπηγεία κλειστά και στην λήξη της θητείας μας θα παραδώσουμε 3 ναυπηγεία ανοικτά. Αντί να χαίρεστε μας υβρίζετε» συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης για να προσθέσει «Το Ελληνικό κράτος δεν έχει αδειοδοτήσει καμία μονάδα ηλετροπαραγωγής στον Σκαραμαγκά. Από όσα γνωρίζω ο κ. Προκοπίου δεν έχει καμία διάθεση να φτιάξει τέτοια μονάδα όταν δίπλα απ τον Σκαραμαγκά βρίσκεται η Ρεβυθούσα. Μακάρι η χώρα μας να είχε κι άλλους Προκοπίου να φέρνουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θα είχαμε μεγαλύτερη προκοπή».