Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, είπε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Σκάι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας την θέση του για την τρίτη εντολή που προβλέπεται να λάβει το κόμμα του. Προειδοποίησε δε ότι όποιο κόμμα προκαλέσει αστάθεια, θα την χρεωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός θα κοθορίσει τους συσχετισμούς με την ψήφο του, το βράδυ των πρώτων εκλογών. Πρόσθεσε δε, ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση αν δεν έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου έχω ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει νέα προοπτική» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Η παράταξή μας λέει και τώρα ότι έλεγε επί ΣΥΡΙΖΑ – αλλά ο Μητσοτάκης κάνει ότι και ο Τσίπρας. Έχω χρέος να πω «ως εδώ». Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «εργαλειοποιεί»  τον φόβο «επαναφοράς» του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία «κρατώντας  έτσι όμηρο τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ακόμα ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρόκειται κανένα κόμμα να διορίσει διοικητή σε δημόσιο Οργανισμό ή νοσοκομείο – ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει κάνει υποκλοπές και δεν έχει υποσχεθεί «σεισάχθεια».

Υποστήριξε ότι στα Τέμπη ξεγυμνώθηκε το «επιτελικό κράτος» , ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για  «παιχνίδια»  με την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα . «Πήγαν εκεί με κάμερες, ο ένας για να  πει ότι λειτουργούσε, ο άλλος ότι δεν λειτουργούσε», για να προσθέσει ότι  και τα δύο κόμματα, που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια «θα έπρεπε να ξέρουν ποια συμφέροντα δεν  επέτρεπαν την υλοποίηση της σύμβασης 717».

Απαντώντας για τις δηλώσεις Λοβέρδου ο οποίος είπε  ότι κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι είχε διαγραφεί στο παρελθόν (σ.σ  το 2013, από τον Βαγγέλη Βενιζέλο με αφορμή την δημιουργία της ΡΙΚΣΣΥ – Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) – κάτι που ερμηνεύεται ως μία νέα προειδοποίηση προς τον κ. Λοβέρδο.