«Όπως πήγαμε εξαιρετικά καλά στις εορτές των Χριστουγέννων και ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, το ίδιο θα γίνει τώρα και με το «Καλάθι των Νονών», το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι αλυσίδες».

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης που επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού των Νονών», καταστήματα των αλυσίδων πώλησης παιδικών παιχνιδιών JUMBΟ και ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ.

Όπως δήλωσε:

«Πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας μας πρωτοβουλίας για τις εορτές του Πάσχα με την επωνυμία «το Καλάθι των Νονών». Σκοπός μας είναι να δώσουμε καλά, ποιοτικά, επώνυμα παιχνίδια σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

Απ’ αυτήν την εβδομάδα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis από 29 αλυσίδες παιχνιδιών παιχνίδια, λαμπάδες, αυγά σε «κλειδωμένες τιμές» ανά εβδομάδα. Θα παρακολουθούμε και θα ανακοινώνουμε την πορεία των τιμών ανά εβδομάδα όπως κάναμε και με το «Καλάθι του Αη Βασίλη».

Στόχος μας είναι και να εξοικονομήσουν χρήματα οι καταναλωτές αλλά και να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους αυτό το Πάσχα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Προβλέψαμε το «Καλάθι των Νονών» όπως και το «Καλάθι του Νοικοκυριού» να ισχύει ανά εβδομάδα προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των προσφερόμενων παιχνιδιών. Αυτή είναι η λογική της εβδομαδιαίας παρακολούθησης. Το «Καλάθι του Αη Βασίλη» έδειξε ότι εβδομάδα με την εβδομάδα οι τιμές πήγαιναν προς τα κάτω. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Στο μεταξύ, στο 96,47% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 22η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (29/3/2023 -4/4/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα καταγράφεται μείωση 2% στη συνολική αξία του «Καλαθιού» από την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία υπήρχε ήδη μείωση -2% από την προπερασμένη».

Ειδικότερα, από το σύνολο 1134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 50, ποσοστό 4,41%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 1044, ποσοστό 92,06%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και σε 40, ποσοστό 3,53%, η τιμή αυξήθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ