Νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την σύλληψη των δύο τρομοκρατών από το Πακιστάν, που σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο Πακιστανοί άνδρες, που συνελήφθησαν πριν από περίπου ένα μήνα έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με τον κωδικό «Υάκινθος», οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή.

Τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν ανά την Ελλάδα οι Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν -Σε Αθήνα και επαρχία

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, οι δύο συλληφθέντες φαίνεται πως έχουν ήδη παραδεχτεί πως συνομιλούσαν με τον 30χρονο «αρχηγό».

Ο 27χρονος τρομοκράτης από το Πακιστάν δήλωσε πως υπαναχώρησε, αλλά οι πράξεις του δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ενώ ο 27χρονος Χαϊντέρ αναφέρει ότι αρχικά δέχθηκε να συμμετάσχει στη δημιουργία του τρομοκρατικού θύλακα ωστόσο -όπως είπε κατά τη διάρκεια της αφενημέρωσης από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ- υπαναχώρησε, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο από τον 30χρονο, καθώς ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες και φοβόταν ότι θα έκανε κακό σε συγγενείς του.

Παρόλα αυτά, πάντως, από την ανίχνευση των επικοινωνιών, φαίνεται ότι ακόμη και δύο ημέρες πριν από την προσαγωγή του συνομιλούσε με τον 30χρονο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, χωρίς να φαίνεται κάποια… υπαναχώρηση.

Οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν, άλλωστε, δεν δείχνουν έναν άνθρωπο που μετάνιωσε για αυτό που είχε «αναγκαστεί» να κάνει καθώς ζητούσε να βρίσκονται τουλάχιστον 40-50 άτομα στον χώρο και υπόσχονταν να στείλει στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης φωτό και βίντεο από νεκρούς και τραυματίες.

Οι διάλογοι του τρομοκράτη με τον αρχηγό του
30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει, όταν βρείτε ευκαιρία».

Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.

30χρονος: «Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;»

Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

30χρονος: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».