Δεκαπέντε Γερμανοί βουλευτές, μέλη του Ιδρύματος «Κονραντ Αντενάουερ», στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα με σκοπό τον διακρατικό συντονισμό και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων με τους Έλληνες ομολόγους τους,  φιλοξενήθηκαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γιένς Σπαν, και τον αντιπρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Ματίας Μίντελμπεργκ, η 15μελης γερμανική αντιπροσωπεία είχε εξ αρχής συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των εν Αθήναις επαφών της τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Γερμανών βουλευτών και διοργάνωσε δείπνο σε εκλεκτό εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη.

Στη συζήτηση μεταξύ των συνδαιτημόνων, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την Αθήνα και τις παρεμβάσεις του Δήμου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και τουριστών, τη συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ πόλεων, όπως πχ το Βερολίνο και την Αθήνα, οι ελληνογερμανικές σχέσεις κ.λπ.

Ο κ. Μπακογιάννης, φρόντισε να παρουσιάσει στους προσκεκλημένους του την ολοκληρωμένη, πραγματική εικόνα της σημερινής Αθήνας, ως μιας μητρόπολης με ιδιαζόντως πολύμορφο -και πολύχρωμο- χαρακτήρα, η οποία διανύει περίοδο μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού. Στο τέλος της βραδιάς, οι Γερμανοί βουλευτές απεχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, διαβεβαίωσε τον καθέναν τους προσωπικά ότι στην Αθήνα θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι -είτε με την ιδιότητά τους ως βουλευτών είτε ως απλοί επισκέπτες.