Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σήμερα, ότι η Νέα Δημοκρατία ζητεί ισχυρή εντολή κυβέρνησης με ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε για τις προτάσεις που έχουν προκύψει:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η νάρκη της απλής αναλογικής. Εμείς, πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτές αναδεικνύουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους. Αυτή είναι η καθοριστική κάλπη των εκλογών. Είναι η κάλπη, στην οποία οι Έλληνες πολίτες συγκρίνοντας τετραετίες και Πρωθυπουργούς, προτάσεις για το μέλλον της χώρας, θα τοποθετηθούν για πώς θέλουν να ζήσουν την επόμενη περίοδο, αυτοί και τα παιδιά τους.

Εμείς ζητάμε μια καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, τόσο ισχυρής ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει Κυβέρνηση συμπαγής, σταθερή, με καθαρό προσανατολισμό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

Για όλα τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμάς. Για όλα τα υπόλοιπα, ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική, που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, χωρίς να λένε τι εννοούν, ποια είναι τα κομμάτια της «προοδευτικής διακυβέρνησης.

Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να πουν ότι δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα Πρωθυπουργού, οι άλλοι αυτοπροτείνονται και λένε, ο κ. Ανδρουλάκης, είμαι και εγώ για Πρωθυπουργός.

Μη ρωτάτε τη Νέα Δημοκρατία για αυτό. Ρωτήστε εκείνους και άμα βγάλετε άκρη, ελάτε και πείτε μας και εμάς».