Την απομάκρυνση του κ. Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην Εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημ. Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που απαγορεύει στην ΕΕ τη χρηματοδότηση κατασκευής Φράχτη στα εξωτερικά της σύνορα.

Ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας και κρατά μια συμπεριφορά που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι το ψήφισμα είναι συνεπές στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και στη στεριά τα αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ των ελληνοτουρκικών συνόρων. Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν κατασκευασθεί 37,5 χλμ και αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού στον Έβρο, θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χλμ, με κόστος 100 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει προβλεφθεί να καλυφθούν από τον τακτικό Προϋπολογισμό της χώρας μας. Το 2022, είπε, απετράπη η παράνομη είσοδος 265.000 μεταναστών στον Έβρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει επίσημη θέση για την κατασκευή του Φράχτη ενώ απαντώντας σε κατηγορίες βουλευτών του ότι στον Έβρο παραβιάζεται η Διεθνής Νομιμότητα, σημείωσε ότι το αντίθετο γίνεται, καθώς οι ακρίτες μας, συνοριοφύλακες συνεχώς σώζουν ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων μέσα στα παγωμένα νερά του Έβρου.

Όπως ανακοίνωσε βρίσκεται σε εξέλιξη οι διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 επί πλέον συνοριοφυλάκων σε Καβάλα και Ροδόπη.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις για τρομοκρατία, τη χαρακτήρισε σημαντική υπόθεση. Είπε ότι διερευνάται η συμμετοχή κι άλλων προσώπων, ενώ αναφερόμενος στις αιτιάσεις μερίδας του αντιπολιτευόμενου Τύπου επισήμανε ότι «με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς», επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει «για μια χούφτα ψήφους». Τόνισε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν συγκεκριμένο στόχο εβραϊκού ενδιαφέροντος και το κίνητρο των συλληφθέντων ήταν οικονομικό. Επανέλαβε δε ότι εντολές ελάμβαναν από συνεργάτη τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, να βρίσκεται στη χώρα μας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε τη συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, υπενθυμίζοντας ότι και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός συνεχάρη τη χώρα μας για την αποτελεσματικότητά της.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Και σημείωσε ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων μας θα ενισχυθεί με 1.200 επί πλέον αστυνομικούς.

Αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας τόνισε ότι 3.500 αστυνομικοί στην Αττική περιπολούν καθημερινά και το έργο τους έχει ενισχυθεί με την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα επί πλέον 600 αστυνομικών, σε αντίθεση με το δόγμα που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Τόσκα, ότι «αν μπουν κακοποιοί στα σπίτια σας κάντε ότι κοιμάστε». Χαρακτήρισε αιχμή του δόρατος της αστυνομίας τη δράση της ΔΙΑΣ και είπε ότι πιστεύει πως εντός της προσεχούς τετραετίας θα υπάρχει οικονομική δυνατότητα να δοθεί το επίδομα επικινδυνότητας στους αστυνομικούς.