Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ έδωσε εντολή στον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να κινηθεί νομικά κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάνη, μετά τις δηλώσεις που έκανε για τη σχέση που είχε συνάψει στο παρελθόν με την μητέρα του.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πελάτης του νιώθει προσβεβλημένος από τις περιγραφές του Γιώργου Λιάνη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και πως «ο νεκρός μπορεί να μην έχει δικαιώματα, αλλά τα δικά του άτομα που βρίσκονται στην ζωή έχουν». Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι «θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαλήλ είναι ένα παιδί συγκρατημένο με μόρφωση. Έχει μια αγάπη στο πρόσωπο της μητέρας του. Η μητέρα του όταν ήταν μικρός ήταν μητέρα και πατέρας. Η σχέση του με τη μητέρα του ήταν μοναδική. Ακόμη, η ανάμνησή της τον συνοδεύει στην καθημερινότητά του».

«Μας πήρε πριν από λίγες ημέρες τηλέφωνο και εξέφρασε τεράστια λύπη, ήταν συντριμμένος με αυτά που άκουσε από τον κ. Λιάνη. Προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε, ένιωθε συντριβή και δεν υπερβάλλω. Αισθάνθηκε βαθιά προσβεβλημένος για όσα ειπώθηκαν. «Μας έδωσε εντολή να στραφούμε νομικά» συνέχισε. «Ο νεκρός μπορεί να μην έχει δικαιώματα, τα προσφιλή του πρόσωπα όμως έχουν δικαιώματα. Υπάρχει ποινικό αδίκημα για τη μνήμη του νεκρού που προστατεύεται. Τα πρόσωπα που δικαιούνται να κινηθούν δικαστικά είναι οι συγγενείς».

Ο Γιώργος Λιάνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ α τετ» και παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη για τη ζωή του. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την σχέση, που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αναφέροντας λεπτομέρειες που θεωρούνται προσωπικές. Ο δημοσιογράφος μπήκε στη διαδικασία να περιγράψει ένα περιστατικό από επίσκεψη στο σπίτι της ηθοποιού.

«Η Αλίκη ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ. Η σχέση μας ήταν άριστη, έως και σε μια περίοδο ερωτική. Μια μικρή περίοδο. Την συνέκρινε με την Αιμιλία και με ρώταγε αν είναι πιο ωραία αυτή ή η Αιμιλία και έλεγα ότι είναι η Αιμιλία πιο όμορφη…» είπε αρχικά και συνέχισε «με ρώτησε “δεν έχω τίποτα ωραίο πάνω μου; Και εγώ είπα αυθορμήτως, έχεις! Μου λέει τι; και λέω: Το στήθος σου. Μου λέει “πάρ’ το” ανοίγοντας μια μεταξένια ρόμπα. Ήταν απόλυτα ωραίο και φυσιολογικό, είχε χωρίσει τότε» κατέληξε ο Γιώργος Λιάνης.