Η ΕΛ.ΑΣ., γνωστοποίησε πως συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα, έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά την διάρκεια επεισοδίων, την ώρα που άγνωστοι είχαν εγκλωβίσει τον ίδιο και δύο συναδέλφους του στο περιπολικό τους.

Βάσει της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί πρόλαβαν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος εγκλωβίστηκε στο περιπολικό και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας στον αέρα, προκειμένου να διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, είχαν λάβει εντολή να μη βρεθούν στο σημείο και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.»

Επισημαίνεται, ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ξέσπασαν επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ με αναρχικούς να καίνε κάδους. Από την ένταση, έκλεισε η Πατησίων και στα δύο ρεύματα ενώ κοντά στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις. Ένα περιπολικό που βρισκόταν στην Πατησίων, εγκλωβίστηκε από τους αναρχικούς, οι οποίοι του επιτέθηκαν σε αυτό με πέτρες.