Καθορίστηκε το χρονικό «παράθυρο» στο οποίο θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Dentist Pass, το πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις για τα vouchers – προπληρωμένες κάρτες του Dentist Pass θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά το Πάσχα -και σε κάθε περίπτωση αρκετά προ των εκλογών της 21ης Μαΐου- και, σχεδόν άμεσα, από τις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν και οι οδοντιατρικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Dentist Pass θα προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με το υπουργείο Υγείας να εκτιμά ότι θα ωφελήσει πάνω από 600.000 – 650.000 παιδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο, όπου θα γίνονται τέσσερις ενέργειες:

1) Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
2) Φθορίωση δοντιών
3) Καθαρισμός
4) Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής

Για να κατοχυρώσει κάποιος γονέας το Dentist Pass, θα πρέπει να υποβάλει, ψηφιακά, την αίτησή του μέσα από την πλατφόρμα που θα ανοίξει. Να σημειωθεί ότι, για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα, αιτήσεις για το Dentist Pass θα γίνονται και μέσω των ΚΕΠ.

Με την ορθή υποβολή της αίτησης και την έγκριση, ο δικαιούχος θα εκδίδει ψηφιακή χρεωστική κάρτα -αρμόδιες θα είναι οι τράπεζες- στην οποία θα είναι ήδη πιστωμένο το ποσό. Το επόμενο βήμα θα είναι ο προγραμματισμός ραντεβού με τον/την οδοντίατρο, κάτι που θα πρέπει να γίνει σε διάστημα έξι μηνών από την έκδοση του Dentist Pass.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οδοντίατροι θα λαμβάνουν το ποσό των 40 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στα παιδιά μέσω του Dentist Pass. Η Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζήτησε την επέκταση του Dentist Pass και στους εφήβους έως 18 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr