Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, αποφυλακίζεται και θα τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ο Παντσέρι βρίσκεται στη φυλακή για το Qatargate από τις 9 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο, συνάπτοντας μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Η είδηση για την αντικατάσταση της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Παντσέρι στο RTBF.

Τον Δεκέμβριο, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate, οι ανακριτές είχαν εντοπίσει πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα ήταν προϊόν διαφθοράς και προέρχονταν από τρεις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μαρόκο, το Κατάρ και τη Μαυριτανία.

Πάντως, παρά το βραχιολάκι, οι ακροάσεις του Παντσέρι αναμένεται να συνεχιστούν. Ο ίδιος άλλωστε παραμένει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Στη φυλακή πλέον παραμένουν δύο άτομα που το όνομά τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη βρίσκεται ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο, καθώς αναμένεται δικαστική απόφαση για την παράδοσή του ή μη στις βελγικές αρχές.