Η παρέμβαση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη θα εκδηλωθεί και θα την συζητήσουμε στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4), αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο προεκλογικό debate της ΕΡΤ.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης, είπε ο κ. Βορίδης αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη ενώ ανακοίνωσε ότι «παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα την συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα(10/4)».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας ο οποίος επίσης μίλησε στην ΕΡΤ ρωτήθηκε αν θα χρειαστεί πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να επιτραπεί στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει την κάθοδο εγκληματικής οργάνωσης με τον μανδύα κόμματος στις εκλογές.

Ο κ. Κώτσηρας είπε ότι «Το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά αν χρειαστεί όποια τεχνική προσθήκη είμαστε παρόντες. Είμαστε σε ετοιμότητα να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει». Είναι επαρκής η διάταξη, ξεκαθάρισε «αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκρποσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το κόμμα Κασιδιάρη, και αν έρχεται συμπληρωματική ρύθμιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «υπάρχει επαρκές πλαίσιο, και αν χρειαστεί συμπληρωματική ρύθμιση, εδώ είμαστε… Είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τέταρτη, οπότε κλείνει η Βουλή».