Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ομόνοια, Ίλιον και Κάτω Πατήσια, κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με τα κέρδη του να ξεπερνούν τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Βάσει της ΕΡΤ, όταν τα μέλη του κυκλώματος ολοκλήρωναν τις διακινήσεις μεταναστών από τον Έβρο προς την ενδοχώρα, ο Ιρακινός αρχηγός μεταπωλούσε τα οχήματα σε διπλάσια τιμή από αυτή που τα αγόραζε, σε άλλους δουλέμπορους, με το οικονομικό του όφελος να ξεπερνάει τα 2.700.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο αρχηγός, από το 2019, εντόπιζε τα οχήματα σε μάντρες αυτοκίνητων ή σε ιδιώτες και πλήρωνε με μετρητά. Όπως φαίνεται από την έρευνα την τελευταία πενταετία έκανε μηδενική φορολογική δήλωση, και δεν πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας, με την ζημιά για το κράτος, μόνο για τα 170 αυτοκίνητα για το 2023 να ανέρχεται στις 113.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα με πλαστά στοιχεία καταχωρούνταν σε « αχυράνθρωπους» και με την βοήθεια τριών Ελλήνων που έκαναν την μεταβίβαση στο Υπουργείο Μεταφορών, εξασφάλιζαν άδειες κυκλοφορίας σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, το κύκλωμα είχε διακινήσει μέσω του ποταμού Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα, 190 παράτυπους μετανάστες, με το κάθε άτομο να πληρώνει στους δουλέμπορους 2.000 ευρώ.

Οι διακινητές για να προσελκύουν νέους πελάτες, αναρτούσαν στο Tik Tok, οπτικό υλικό από την διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από την παραμεθόριο στην Αθήνα.

Συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος, ανάμεσά τους και ο 46χρονος Ιρακινός αρχηγός.