Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας αφορμή από το «Παραμύθι με καφέ» στη Νέα Σμύρνη, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντάλλαξαν “πυρά”.

«Δεν μπορώ να μην επισημάνω -το είπα σήμερα το πρωί και στην τηλεόραση- ότι σήμερα, τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα «Καφέ με Παραμύθι». Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται. Επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Κουκάκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα στείλουν «ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω και ότι όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και η τροχιά προόδου της χώρας θα συνεχιστεί».

Ο ίδιος, επισήμανε, ότι ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί και πάλι τη ΝΔ. «Θα συνεχίσει η πατρίδα μας να πηγαίνει πιο ψηλά, να είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με περισσότερη οικονομική ευημερία», ανέφερε.

«Δώσαμε από 200 έως 300 ευρώ σε εκείνους τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς και δεσμεύομαι ότι θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτούς τους συνταξιούχους έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει τελείως» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Επίσης, απάντησε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για επιδοματική πολιτική. «Αναπτυξιακή πολιτική υλοποιούμε, αλλά θα στηρίζουμε πάντα τους ασθενέστερους, γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη. Είμαστε παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Σας είχα πει: θα μειώσω τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Τους μείωσα τους φόρους; Ναι, τους μειώσαμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Ο πρωθυπουργός, μίλησε και για τους τρεις βασικούς στόχους που είχε θέσει το 2019. Ο πρώτος στόχος αφορούσε την ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τους καλύτερους μισθούς. «Φέραμε 300.000 νέες δουλειές. Και τον κατώτατο μισθό εμείς τον αυξήσαμε, από τα 650 στα 780 ευρώ. Αρχίζει η εφαρμογή του και θα αρχίσουν να πληρώνονται οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας 780 ευρώ -και όλα τα επιδόματα τα οποία συμπαρασύρει, βέβαια, ο κατώτατος μισθός, όπως τα επιδόματα μητρότητας, από 1η Απριλίου», υπογράμμισε.

Ο δεύτερος στόχος αφορούσε τη δύναμη της χώρας. «Θέλω μία χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα η οποία, επιτέλους, θα υπερασπίζεται τα σύνορά της. Μία χώρα η οποία θα κοιτάει στα μάτια την Τουρκία και θα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση αλλά και δυναμισμό την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα πετύχαμε όλα αυτά; Ναι, τα πετύχαμε. Τα πετύχαμε», είπε, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη τετραετία υπήρξαν τεράστιες κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η επιθετική Τουρκία, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Δεν τις διαχειριστήκαμε μόνο με επάρκεια. Χρησιμοποιήσαμε και τις κρίσεις ως μία ευκαιρία να κάνουμε πιο γρήγορα άλματα στο μέλλον», ανέφερε, κάνοντας αναφορά στο gov.gr και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, διαδικασίες που θα συνεχιστούν.