Δύο γιατροί, που κατηγορούνται ότι ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενούς, μετά από γυναικολογική επέμβαση τον Μάιο του 2018, κάθονται στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Κατηγορούμενος είναι επίσης κι ένας νοσηλευτής, που ήταν βοηθός στο χειρουργείο.

Βάσει της ΕΡΤ, οι γιατροί διώκονται για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. Όταν η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους μετά την επέμβαση την καθησύχαζαν και της έδιναν παυσίπονα.

Όταν η ίδια προσέφυγε σε άλλη κλινική διαπίστωσε ότι είχε μείνει μια βελόνα 13 εκατοστών στο σώμα της. Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεσή της αλλά και σε άλλες δύο επεμβάσεις από τότε και ισχυρίζεται ότι της έχει προκληθεί μόνιμη βλάβη.

Από τις ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έφερε στο σώμα της μία βελόνα από την επέμβαση που είχε κάνει. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε δύο επεμβάσεις για να την αφαιρέσει. Ωστόσο, η παρουσία της βελόνας για αρκετούς μήνες στον οργανισμό της, της προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια και μόνιμη βλάβη στην υγεία της.

Κατά την απολογία τους και οι δύο γιατροί αποποιήθηκαν των ευθυνών τους. Μεταξύ άλλων μίλησαν για αστοχία υλικού. Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον θεράποντα γιατρό, ενώ ο δεύτερος γιατρός (με την μικρότερη ποινή) παρέστη στο χειρουργείο ως βοηθός.

Οι δύο γιατροί καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 14 και 11 μηνών αντίστοιχα. Παράλληλα, στον κατηγορούμενο  για την ίδια πράξη νοσηλευτή- εργαλειοδότη, επιβλήθηκε ποινή 7μηνης φυλάκισης.