Σοκάρει η φωτογραφία ενός από τους δύο Έλληνες τραυματίες, που χτυπήθηκαν από ρουκέτα στο Χαρτούμ του Σουδάν, μετά τις εχθροπραξίες.

Τα πόδια του είναι δεμένα με γάζες για να σταματήσει η αιμορραγία. Tη φωτογραφία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open μέσα από νοσοκομείο του Σουδάν.

Ο Έλληνας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε την επίθεση στο Σουδάν από ρουκέτα. Όπως ανέφερε, ένας από τους τραυματίες βγήκε πολύ γρήγορα από το αυτοκίνητο και τους μετέφερε άμεσα ένα άτομο με ΙΧ στο νοσοκομείο. Ο Έλληνας τραυματίας αναφέρει ότι αιμορραγεί και ζητεί γιατρούς, καθώς λόγω των οδομαχιών είναι δύσκολο αυτοί να φθάσουν στο νοσοκομείο. Είναι πολύ αδύναμος, καθώς δεν έχει φάει, δεν έχει πιει πολύ νερό και την ίδια στιγμή προσπαθούν να του σταματήσουν την αιμορραγία.

Παράλληλα, τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών, ανέφερε η ένωση Σουδανών γιατρών σε σημερινή της ανακοίνωση. Παράλληλα έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη στο κέντρο του Χαρτούμ εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Παγιδευμένοι είναι από προχθές 15 άνθρωποι δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.