Ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε στο MEGA για την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις σχέσεις του με τη ΝΔ.

«Από το 2012 δεν ήθελα να είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ. Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά πιστεύω ότι έπεσε η ΝΔ σε κακά χέρια. Πιστεύω ότι με την διαδρομή της κυβέρνησης θεωρώ ότι επιβεβαιώθηκα. Έφυγε η ΝΔ από τον μεσαίο χώρο που εγώ μαζί με τον Κώστα Καραμανλή υπηρετούσαμε. Δεν έχει σχέση η αποχώρηση του κ. Καραμανλή από τη ΝΔ, έχω να τον δω από το 2019. Τον έβλεπα σχεδόν καθημερινά. Δεν εκπροσωπώ τον Κώστα Καραμανλή, μπήκα στη ΝΔ το 1986. Σιχαίνομαι τους χαρακτηρισμούς “καραμανλικός”, ή “παπανδρεϊκός”. Ξέρω τον τρόπο σκέψης του κ. Καραμανλή αλλά δεν εκφράζω τις απόψεις του» ανέφερε αρχικά.

«Θεωρώ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που θα κάνει, γιατί πιστεύω ότι θα είναι νικητής το βράδυ  των εκλογών, απηχούν απολύτως στις απόψεις μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, με ανθρώπους που θέλουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, να πάει η οικονομία μπροστά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο», συμπλήρωσε.

«Βλέπω μία ουσιαστική επιλογή η οποία γίνεται στον τομέα της κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπήρχε στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής ήταν ο εκφραστής του μεσαίου χώρου. Είναι απαραίτητη η άνθιση της κοινωνίας και αυτό δεν υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αναφέρομαι στο παρελθόν θέλω να δω τι θα γίνει «αύριο». Πιστεύω τα εχέγγυα για την διακυβέρνηση της χώρας με τρόπο ουσιαστικό και ευεργετικό, τα παρέχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχα πρόθεση να θίξω την ιστορική διαδρομή ενός κόμματος αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

«Στην κοινωνική πολιτική, πιστεύω ότι η πολιτική που άσκησε ο Κώστας Καραμανλής έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτό προσβλέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αφού έχουμε βγει από τα μνημόνια» επεσήμανε.

Δείτε τη συνέντευξη