Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και οι κινήσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου από το 2022, οπότε και υπήρχαν φήμες για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για αντιφάσεις, στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αξιώνοντας μία «συγγνώμη» για την τοξική, όπως την χαρακτήρισε, αντιπολίτευση που άσκησε στο παρελθόν, με την Έφη Αχτσιόγλου να τον κατηγορεί για προσπάθεια πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης.

«Έμεναν με την εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα Αγίων και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ήρθε αυτή η ιστορία, στην οποία η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δείχνει την υποκρισία και την ακραία τοξική αντιπολίτευση που άσκησε «για θέματα που αφορούν συμπεριφορές που έχουν απαξία, που δεν έχουν χρώματα, είναι διάσπαρτα» και πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται αντιφάσεις για το πότε έμαθαν για την υπόθεση. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα συνεκτικό αφήγημα. Πάντως για μένα το κυρίαρχο είναι να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τη φύση του ζητήματος, δεν είναι πολιτικό, είναι ποινικό. Και πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει ότι αυτό που έκανε, η τοξική αντιπολίτευση, στρέφεται εναντίον του. Περιμένω μία στοιχειώδη αυτοκριτική για όσα προηγήθηκαν» σχολίασε με νόημα.