Αναδιπλώσεις και νομικίστικα τρικ για να δραπετεύσει από το θεσμικό ανάχωμα που ύψωσε η κυβέρνηση και η Βουλή αναζητεί το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να μετέχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο συνοδοιπόρος του πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν την ταμπέλα του κόμματος «Ελληνες», ιδρυτής του οποίου είναι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και να χρησιμοποιήσουν ως «κέλυφος» το κόμμα «ΕΑΝ», που ίδρυσε ο κ. Κανελλόπουλος.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως σε αυτή την περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά δημόσια θα υποστηρίζει το «ΕΑΝ». Την ίδια στιγμή ο κ. Κανελλόπουλος διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να έχει έρθει σε ρήξη με το πρώην ηγετικό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή».

Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης υιοθετεί την νομική του εισήγηση για την απρόσκοπτη κάθοδο στις εκλογές ενός πολιτικού κόμματος που δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απο την κυβερνητική τροπολογία.

Αυτή η προοπτική εξυπηρετείται -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- απο ένα κόμμα που δεν θα έχει καμία καταστατική σχέση με τους «Ελληνες» και με τον Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και αν το σύνολο των στελεχών του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη μεταφερθεί στο νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα. Παράλληλα, ο κ. Κανελλόπουλος σημειώνει πως επιδιώκει ευρύτερες συμπράξεις με κόμματα που κινούνται στον χώρο της ultra δεξιάς.