Οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται να παραλάβουν ίσως και σήμερα τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ευρωβουλευτή, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό από τον ευρωβουλευτή.

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Γεωργούλης. Ωστόσο, πριν αρθεί η ασυλία του, φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές αρχές. Σύμφωνα με το Star, εκτιμάται πως επρόκειτο για επικοινωνιακό τρικ, δείχνοντας πως θέλει να συνεργαστεί και ότι δεν έχει λόγο να φοβάται. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, καθώς ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει επανειλημμένα και ο Μαρκ Ταραμπέλα (υπόθεση Qatargate), χωρίς να γίνει δεκτό, με την εισαγγελία να περιμένει την άρση ασυλίας του.

Αν η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άρει την ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να καταθέσει και θα δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία του Βελγίου για την υπόθεση. Την τελική απόφαση θα λάβει ο εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του ευρωβουλευτή. Λόγω του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταγγελία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με το πιθανότερο σενάριο είναι μέχρι την ημέρα της δίκης, να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στο Βέλγιο, οι κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό επισείουν ποινή κάθειρξης 10 ετών, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία.

Αν κάτι τέτοιο δεν ευδοκιμήσει, η διαδικασία θα παρθεί στα χέρια της βελγικής δικαιοσύνης και θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο όπου θα κληθεί ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Δυνατή, ψύχραιμη και έτοιμη να δώσει τη μάχη» κατά του Αλέξη Γεωργούλη είναι η Ελένη Χρονοπούλου, που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βία.

Η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήξερε ότι δεν θα είναι μια διαδικασία εύκολη και έτσι οπλίστηκε από την πρώτη στιγμή με κουράγιο και δύναμη για αυτή τη μάχη, όπως έγραψε άλλωστε και η ίδια στην πρώτη της ανάρτηση με την οποία έκανε συγκεκριμένη την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή.

Η Ελένη Χρονοπούλου, αποκάλυψε πως ούτε οι γονείς της, ούτε το κόμμα στο οποίο δραστηριοποιείται, γνώριζαν για την κακοποίηση που υπέστη από τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της κυρίας Χρονοπούλου που επικαλείται το Star, δεν ήταν σε σχέση με τον Αλέξη Γεωργούλη. «Ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες φορές να συναντήθηκαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σχέση» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, καθώς η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να επεξεργαστεί την υπόθεση, καθώς δεν έχει λάβει -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμη την δικογραφία.

Αυτό σημαίνει πως το θέμα μπορεί να συζητηθεί σε πρώτο βαθμό στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30 Μαΐου ενώ υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά που θα καθυστερήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως τον ορισμό ειδικού συμβούλου που θα ενημερωθεί για την δικογραφία και αναλόγως θα κάνει την εισήγηση του. Και τότε όμως, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, γιατί είναι πολύ πιθανόν η Επιτροπή να ζητήσει διευκρινήσεις για σημεία της δικογραφίας όπως συνήθως γίνεται.

Ένα άλλο σενάριο είναι ο Αλέξης Γεωργούλης να δηλώσει κόλλημα και έτσι να αναβληθεί η εξέταση της υπόθεσης και με δεδομένο ότι η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδριάζει μόνο μια φορά το μήνα, κάθε αναβολή ισοδυναμεί με ένα μήνα καθυστέρηση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εισήγηση που θα δεχθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κλειστό, και για τον λόγο αυτό η υπόθεση Γεωργούλη ενδέχεται να φτάσει το φθινόπωρο στα Βελγικά δικαστήρια.

Πηγή: iefimerida.gr