Με τρεις κινήσεις της κυβέρνησης και η χώρα μπαίνει επίσημα στον ρυθμό των εκλογών! Όχι πως τα… τύμπανα του πολέμου δεν είχαν αρχίσει να χτυπούν. Όμως όλα ήταν…ανεπίσημα!

Έτσι, οι «εκλογικές μηχανές» των κομμάτων αλλάζουν ταχύτητα! Όλα στο φουλ, πλέον! Οι αρχηγοί των κομμάτων,με τα «μαχαίρια ακονισμένα» από τη μακράν προεκλογική περίοδο,είναι έτοιμοι για τις δύσκολες μάχες που έρχονται, σε έναν αδυσώπητο, σκληρό και ανελέητο πόλεμο!

Στις εκλογές αυτές έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Όλοι έχουν ήδη αρχίσει να μας τάζουν «λαγούς με πετραχήλια». Φαίνεται πως επιστρέφουμε σε εκείνη την περίοδο των μεγάλων «θα» που έφερε, και τα οποία έγιναν ένα πανίσχυρο «όπλο στη φαρέτρα του», ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου! Ποιος θα ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Ανδρέας διεκδίκησε και πήρε πολλές εκλογικές νίκες! Σε κάθε ομιλία του και φυσικά σε κάθε πρόταση του, τα «θα» κυριαρχούσαν! Αποτέλεσμα ήταν ο λαός να παρασυρθεί, να ψηφίσει «αλλαγή» και να στείλει τον Ανδρέα στο Μαξίμου!

Αυτόν τον ρόλο μελετά, επεξεργάζεται και παίζει ευτυχώς χωρίς επιτυχία ο Αλέξης Τσίπρας. Προσπαθεί, δεν λέω. Θέλει να τον φωνάζουν μόνο με το μικρό του όνομα! Οι κινήσεις του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του Ανδρέα. Προσπαθεί με πολλά «θα» να παρασύρει τον λαό. Όμως τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει.Ο κόσμος δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά. Άλλωστε πρόσφατη είναι η απόδειξη της κακής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ποιος θα ξεχάσει τους πολλούς φόρους; Ποιος από τα δυόμισι εκατομμύρια των συνταξιούχων θα λησμονήσει πως μέσα σε δυο λεπτά, με τον κατάπτυστο νόμο του Κατρούγκαλου, έγιναν πιο φτωχοί; Και ακόμη χειρότερο, πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται και δεν θα δουν αύξηση, εάν δεν περάσουν δέκα ή είκοσι χρόνια, με την…εφεύρεση του Γιώργου Κατρούγκαλου, της προσωπικής διαφοράς! Ξεπερνιούνται αυτά;

Δύσκολος ο δρόμος και για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όμως, παρά τις ατυχίες που είχε μέσα στην τετραετία (φωτιές, κατακλυσμοί, πανδημία Covid-19 και πρόσφατα το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη), ανεβάζει στροφές και με τις κατάλληλες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίζει πόντους για την τελική αναμέτρηση! Είναι αλήθεια πως ο λαός, που είδε τη διαφορά διακυβέρνησης, δείχνει να εμπιστεύεται και πάλι τη Νέα Δημοκρατία.

Ένα είναι γεγονός πως, τώρα που αρχίζουν για τα καλά τα…εκλογικά όργανα, δεν θα πλήξουμε!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο