«Σπριντ» κάνουν αιρετοί Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές σε περιφέρειες και δήμους την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Δύο δήμαρχοι, ο Στέφανος Βλάχος της Πετρούπολης και ο Ηλίας Αποστολόπουλος του Παπάγου-Χολαργού, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, μίλησαν στο «Π» για την εξέλιξη των έργων αλλά και για τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου.

Στέφανος Βλάχος, δήμαρχος Πετρούπολης: Έχουμε φουλάρει τις μηχανές

  • Πόσο ικανοποιημένος είστε από την εξέλιξη του δημοτικού έργου, λίγους μήνες πριν κλείσει αυτή η αυτοδιοικητική θητεία;

Έχουμε φουλάρει τις μηχανές, ώστε να προλάβουμε να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρους του προγράμματος, το οποίο είχαμε θέσει υπ’ όψιν του λαού της Πετρούπολης. Είμαστε μέσα στα πλαίσια των ορίων που είχαμε βάλει.Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο για το Δημαρχείο της πόλης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας. Η υπόθεση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, για να ξεκινήσει, επιτέλους, αυτό το μεγάλο έργο που το περιμένουμε δεκαετίες. Επιπλέον βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης η ανάπλαση στο ιστορικό καμίνι της Πετρούπολης. Θα γίνει ένας επισκέψιμος χώρος. Ένα εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα είναι ζηλευτό για όλη τη Δυτική Αθήνα. Ένας τόπος συνάντησης των κατοίκων της περιοχής.

Το «Θέατρο Πέτρας» το έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχει γίνει η μελέτη και περιμένουμε να ενταχθεί η χρηματοδότηση, ώστε να μπει ο εργολάβος και να γίνει ανάπλαση ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Έχουμε προχωρήσει στην ανάπλαση οκτώ πλατειών. Οι πλατείες ήταν σε κακό χάλι. Έχουμε αναπλάσει και τις παιδικές χαρές.

Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Έργα για να προστατέψουμε τους πολίτες

  • Πώς εξελίσσονται τα έργα της Αντιπεριφέρειας σε αυτήν τη δύσκολη περιφερειακή ενότητα της Αττικής;

Η Δυτική Αττική έχει πληγές που έρχονται από το παρελθόν και, δυστυχώς, έχουν ταλαιπωρήσει όλη την περιοχή. Η Δυτική Αττική έχει υποστεί τεράστιες φυσικές καταστροφές και το πρώτο πράγμα που είχαμε να κάνουμε είναι η πρόληψη. Έπρεπε να κάνουμε ενέργειες, οι οποίες θα προστατεύσουν από ενδεχόμενες νέες φυσικές καταστροφές ή από καταστάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό που κάναμε, λοιπόν, τι ήτανε. Ό,τι μελέτη βρήκαμε την κάναμε έργο, αλλά ό,τι μελέτη δεν υπήρχε τη φτιάχνουμε. Δρομολογούνται αντιπλημμυρικά έργα, όπως το μεγάλο αντιπλημμυρικό στα Άνω Λιόσια, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Εκτελείται έργο στην Κινέτα, αποκατάστασης των ζημιών μετά την πλημμύρα του 2019. Έχουμε δημοπρατήσει μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της Κινέτας από τους Αγ. Θεοδώρους μέχρι την Κακιά Σκάλα. Στη Νέα Πέραμο, που είχαμε την πλημμύρα του 2017 και δεν υπήρχαν μελέτες, κάνουμε διευθέτηση και οριοθέτηση όλων των ρεμάτων της περιοχής. Δημοπρατούμε μελέτες για την περιοχή των Μεγάρων, που δεν υπήρχαν.

  • Η Δυτική Αττική έχει αλλάξει όψη;

Η Δυτική Αττική έχει αλλάξει όψη στην πράξη. Την παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, όποιος την κυκλοφορήσει θα καταλάβει τη διαφορά. Είναι πλέον ένας δρόμος ασφαλής. Αλλά και η παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου.Οι δρόμοι έχουν άλλη εικόνα απ’ ό,τι είχαν πριν από τέσσερα χρόνια.

Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού: Υλοποιήσαμε περισσότερα από όσα είχαμε υποσχεθεί

  • Πώς εξελίσσεται το δημοτικό έργο και πόσο ικανοποιημένος αισθάνεσθε;

Αυτή την περίοδο υπάρχουν αρκετά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Έργα των οποίων οι διαγωνιστικές διαδικασίας βρίσκονται είτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, είτε σε προσωρινούς και οριστικούς αναδόχους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε και να καταφέρουμε να παραδώσουμε στους πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού το μεγαλύτερο μέρος από το προεκλογικό μας πρόγραμμα του 2019. Αυτό δείχνει συνέπεια της παράταξής μας, διότι και στην πρώτη θητεία και στη δεύτερη θητεία ό,τι είπαμε το κάναμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι η ομάδα μου και εγώ καταφέραμε να υλοποιήσουμε τα περισσότερα που είχαμε υποσχεθεί. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί το έργο του ΚΑΠΗ-Πολυιατρεία στην κοινότητα Παπάγου, ενώ γίνονται έργα ανάπλασης πεζοδρομίων. Αυτή την περίοδο υπογράψαμε για δύο γήπεδα πάντελ, με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης». Συνεχίζουμε να συντηρούμε τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχουν εν εξελίξει μελέτες δύο νέων σχολείων και της οριοθέτησης και νομιμοποίησης του σταθμού μεταφόρτωσης.

 

Συνεντεύξεις στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο