Οι δύο παρκουρίστες που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποκαταστήσουν τις τεράστιες υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα τρία καταστήματα της οδού Βενιζέλου, από την πυρκαγιά που ξέσπασε όταν έκαναν γκράφιτι με χρήση φωτιάς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δύο 21χρονοι που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, αφού πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, κατηγορούνται για συνολικά οκτώ πλημμελήματα, μεταξύ αυτών και του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο και σήμερα ήταν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς ο ένας από τους δύο νεαρούς ασθένησε, ενώ αναμένεται η έκθεση και το πόρισμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο νεαρών ανέφεραν στο δικαστήριο και σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ότι οι γονείς των 21χρονων έχουν επικοινωνήσει μαζί τους προκειμένου να βρεθεί τρόπος ούτως ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά που έκανε στάχτη το ένα κατάστημα και προκάλεσε σοβαρές φθορές στα υπόλοιπα δύο.

«Θα γίνει συζήτηση για την αποκατάσταση της ζημιάς και μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Αυτή η πρόθεση υπάρχει. Άλλωστε, έχει ζητηθεί συγγνώμη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που επλήγησαν κατά λάθος» ανέφερε ο δικηγόρος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Βεργούλης.

«Υπάρχει θέληση να προβούμε σε συνεννόηση με τους παθόντες των οποίων καταστράφηκε η περιουσία. Είμαστε πραγματικά και ειλικρινά θλιμμένοι. Ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος από αυτό που έγινε και δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση για να συμβεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε ό,τι μπορεί να συμμαζευτεί» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερους κατηγορουμένου, Άγγελος Κουτριος.