Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας θα διεξαχθεί ο τελικός της 67ης Eurovision, το Σάββατο 13 Μαΐου, καθώς ο Βίκτωρας Βερνίκος και το «What They Say» δεν κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τη μεγάλη βραδιά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην M&S Bank Arena του Λίβερπουλ.

Από την άλλη, η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το «Break a Broken Heart», προκρίθηκαν στον τελικό.

Οι χώρες που πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» του τελικού στον β’ ημιτελικό του διαγωνισμού, είναι οι: Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία και Σλοβενία.

«Εκτός τελικού το “What They Say”, αλλά “ξέρεις τι λένε”; Άξιζε η προσπάθεια» είναι ο τίτλος στην ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον Victor Vernicos μετά τον αποκλεισμό.

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της εξηγεί, επίσης, το πώς έγινε η επιλογή του 16χρονου και του τραγουδιού του αναφέροντας ότι «η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ».

Η ΕΡΤ κλείνει, μάλιστα, την ανακοίνωσή της με αναφορά στην πρόσφατη απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τον πρώτο γύρο των play off του NBA, αναφέροντας «όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία”»