Ο Κώστας Σλούκας είναι το πρόσωπο των ημερών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την εξαιρετική σειρά που έκανε στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Φενέρ και γι’ αυτό μίλησε και ο Βασίλης Σπανούλης.

Με τον προπονητή του Περιστερίου υπήρξαν συμπαίκτες σε δύο περιόδους στον Ολυμπιακό αλλά και αντίπαλοι όταν ο Σλούκας έπαιζε στη Φενέρ.

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στο ”Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο” της ΕΡΑΣΠΟΡ είπε για τον παλιό του συμπαίκτη:

«Έδωσα τα συγχαρητήριά μου στον Σλούκα μετά το σουτ στον τρίτο αγώνα με την Φενέρ. Του είπα ότι είμαι περήφανος για εκείνον. Τέτοια σουτ μένουν στην ιστορία, βοήθησε την ομάδα του να κάνει το 2-1.

Από τις πρώτες στιγμές του στον Ολυμπιακό έβλεπα την φλόγα που είχε και την δουλειά που έριχνε. Είμαι χαρούμενος και περήφανος όχι μόνο για αυτό το σουτ αλλά για όλη του την πορεία. Ο Κώστας είναι πολύ έξυπνος, πήγε στα δυνατά του σημεία. Ως προπονητής και εγώ θα έδινα την μπάλα σε αυτόν να παίξει ένα pick n roll με τον Σάσα (σ.σ. Βεζένκοφ) και να αποφασίσει».

Εν τω μεταξύ, σε μια κουβέντα που είχαν μέσα στη σεζόν Σπανούλης και Μάικ Τζέιμς, ο θρύλος της Ευρωλίγκα, Κill Bill, του αποκάλυψε πως θα γίνει κι εκείνος θρύλος στον θεσμό.

Μιλώντας στο «basketnews» o Τζέιμς ανέφερε: «Συνάντησα φέτος τον Σπανούλη και μου είπε το καλύτερο πράγμα. Συγκεκριμένα μου είπε ότι για να είμαι πετυχημένος στην Euroleague και να βρεθώ ανάμεσα σε ονόματα που θα αναφέρουν συνέχεια, θα πρέπει να κερδίσω δύο ματς. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω».