Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της σύλληψης

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση – Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας ανέβασε βίντεο στο Facebook στο οποίο φαίνεται να συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων με συνεργάτες του.

Εκείνη τη στιγμή κάνουν την εμφάνισή τους ασφαλίτες, οι οποίοι τον αρπάζουν και αρχίζουν να τον σέρνουν.

Στη συνέχεια τον συλλαμβάνουν μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Δείτε το βίντεο

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.